Regen en beren
Door: Nnar
Blijf op de hoogte en volg Nico, Nini, Rob, Astrid
18 September 2016 | Canada, Campbell River
Het is een beetje hopeloos met de wifi.
Er is wel wifi op de camping maar zo traag dat ik nauwelijks op waarbenjij.nu kan komen. Daarom nu maar even een bericht in word dat ik later zal proberen te versturen.
Woensdag zijn we met schitterend weer van Whistler vertrokken naar de kust. Onze boot naar Vancouver Island was gepland om 12:50 uur. Vertrek was exact op tijd. De overtocht is 1 uur en 35 minuten. We hadden tevoren brood klaar gemaakt. Lekker op het zonnedek geluncht. Onderweg eenmaal 2 walvissen zien spuiten en heel even een staart bij het duiken.
Op Vancouver Island de camping in Nanaimo opgezocht.
Met het kaarten gaat het nog steeds slecht. Meisjes winnen meer dan de jongens.
Op donderdag 345 km naar het noorden. Een piepklein dorpje met 20 voormalige vissershuisjes in Telegraph Cove is de bestemming. Hier was vroeger een telegraafkantoor. Nu worden er vaartochten naar het nabij gelegen natuurgebied gehouden.
Dat doen we vrijdag. Prima materiaal. Keurige aluminium snelle boten voor max. 12 passagiers. Na ongeveer 2 uur varen en 90 km verder stappen we over op open ondiepe boten. Hiermee gaan we op zoek naar grizzlys. Onderweg zien we 6 zeearenden. Ontzettend statige een beetje trots uitziende enorme vogels. We hebben extra regenkleding incl. regenbroeken van de organisatie. Daar zijn we ontzettend blij mee want het regent echt de hele dag (en nacht ook). We zijn gekomen voor de beren en die zien we ook. We hebben ruimschoots de tijd om 2 beren bezig te zien. Ze kijken wel af en toe naar ons maar gaan er niet vandoor. We zijn echt een beetje ontroerd om deze mooie dieren zo in de vrije natuur te zien. We gaan ook nog op zoek naar beren die soms in de rivier zalm komen vangen maar daar laten ze zich niet zien.
Verkleumd stappen we weer over in de comfortabele dichte boot voor de terugreis. Dan zien we ook nog zeehonden die de rivier op zwemmen om een zalm te verschalken.
Als toetje zwemmen er ruin 10 dolfijnen voor en achter ons mee. Ze spelen echt met de boot. Heel even zien we nog een rug van een bultrug.
Na een hele dag van 9 uur komen we glunderend terug in het haventje van Telegraph Cove. 's Avonds alle natte spullen en schoenen drogen met een kachel op standje heel hoog. De apparatuur komt niet ongeschonden uit dit avontuur. Het fototoestel van Rob stelt niet goed scherp meer en het toestel van Nini doet het helemaal niet meer. Eerst maar eens goed drogen, dan de accu er weer in en hopen dat hij het weer doet. Nini gaat nu haar telefoon als fototoestel waarderen.
Vandaag naar Campbell River gereden. 206 km. Een voormalig vissersdorpje. Er is daar een pier speciaal om te vissen. Je kunt er een hengel huren voir $ 3,00 per uur. Is niet aan ons besteed. Ondertussen is de zon na meer dan 36 uur regen ook weer eens zichtbaar. Het is dan ook gelijk warm. Bedankt voor de zonnestraaltjes uit Nederland die opgestuurd zijn.
Daarna naar een mooie waterval, de Elk Falls, dicht bij de camping.
Overigens een mooie camping met alle voorzieningen en ook alles heel schoon. Zo hebben we het tot nu toe nog niet gezien.
Voor de verandering regent het nu weer. Maar in de camper is het goed toeven.
Nog een heel belangrijke mijlpaal: de jongetjes staan voor in de klaverjascompetitie. Dat is jaren geleden. Daar moeten we dan maar een extra drankje op nemen.
Morgen naar de westkust, naar Ucluelet en Tofino voor het volgende avontuur.
Veel liefs van nnar.
18 September 2016 - 07:36
Bianca:
Wat een heerlijk verhaal weer!
Ik heb NU al zin het fotoalbum te bekijken